Information från MFF ang de nya riktlinjerna.

I går fick Västernorrland skärpta riktlinjer. MFF vill förtydliga vad som gäller till er föreningar och är det några frågor så tveka inte att höra av er.

Från och med den 16 november uppmanas alla som vistas i Västernorrlands län att:

  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.
  • Avstå från att göra onödiga resor. Resor inom eller mellan regioner kan bidra till att öka smittspridningen eftersom man ofta träffar nya personer, vilket leder till att nya smittkedjor startas. Man bör därför, så långt som möjligt, avstå från sådana resor. Rådet gäller även resor till regionen från andra regioner. Detta råd är inte tänkt att hindra människor från att exempelvis ta sig till arbete, studier/sysselsättning eller den vård som kräver att man är på plats.

Detta betyder att MFF pausar all Distriktslagsverksamhet. Medelpads FF vill inte bidra till ökad smitta. MFF diskuterade att flera lag är födda 2005 och yngre, men eftersom de kommer från spridda klubbar så ser vi en möjlighet till ökad smittspridning, vilket vi skall motverka. Därav detta beslut, MFF skjuter upp alla planerade utbildningar på framtiden ev kan vi köra C – Diplom digitalt.

Vi påminner alla föreningar att boka av planer som man hyrt för lag äldre än födda 2005.

MFFs repskap 30/11 kommer ske enbart digitalt.

Om vi hjälps åt att stoppa spridningen nu så har vi en större chans att få ett så normalt fotbollsår som möjligt 2021.

Håll avstånd

Tvätta Händerna

Och följ de skärpta råden.

Med vänlig hälsning

Roger Magnusson

Medelpads Fotbollförbund